3 lucruri care îți indică dacă un produs cosmetic este natural

Îți mulțumesc că te afli pe această pagină și pentru că îți dorești să afli mai multe despre produsele cosmetice pe care le folosești. În acest material îți voi dezvălui câteva trucuri care te vor ajuta să înțelegi mai bine care sunt calitățile produselor cosmetice naturale și cum poți interpreta informațiile de pe eticheta  lor.

Încep prin a-ți spune care sunt primele lucruri care îți indică faptul că un produs este natural:

  • Termenul de valabilitate – un produs natural are un termen de valabilitate destul de redus, respectiv 3 -4 luni, în funcție de ingredientele utilizate pentru realizarea acestuia.
  • Temperatura de păstrare – produsele cosmetice naturale se pastrează la temperaturi constante, situate între 10 și 20 grade Celsius. La temperaturi mai ridicate, ingredientele din produsele naturale își pierd proprietățile, iar un exemplu îl reprezinta acidul hialuronic, pe care îl regăsești și în compoziția cremei anti-age Nympheum. Similar, conservantul antibacterian și antifungic, cosgard, trebuie păstrat la temperaturi constante, pentru a-și menține proprietățile.
  • Numărul conservanților din produsul cosmetic – în mod uzual, un produs cosmetic pe care îl găsești chiar în supermarket-uri conține 4-5 conservanți, majoritatea cu un efect negativ asupra pielii. Am luat la întamplare o cremă din comerț și am citit eticheta. Am descoperit astfel că produsul pentru îngrijirea tenului conține:
    • paraffinum liquidum, myristyl alcohol, butylene glycol, alcohol denat, stearic acid, myristyl myristate, cera microcristallina, hydrogenated coco-glycerides (derivă din uleiul de cocos hidrogenat și este un amestec de mono-, di- și trigliceride. Deși există informații toxicologice puține referitoare la acest ingredient, există o modificare a uleiului de cocos, pentru a fi în conformitate cu standardele actuale de utilizare)., simmondsia chinensis seed oil, tocopheryl acetate, dimethicone (este un polimer sintetic derivat din silice, care împiedică umezeala să patrundă sau să iasa prin piele, ceea ce poate fi dăunator), sodium carbomer, phenoxyethanol (este utilizat ca și conservant în produsele cosmetice, dar un procent ridicat din acest ingredient în produs poate fi cauza apariției unor alergii și eczeme; copiii și bebelușii, în mod special, trebuie feriți de contactul cu acest ingredient), linalool,  citronellol, alpha-isomethyl, benzyl alcohol, benzyl sailcyclate, parfum.

Greu de citit, nu? De interpretat este și mai greu, dacă nu ai cunoștințe chimice. Vă invit să citiți mai multe despre ingredientele din cosmetice pe http://www.safecosmetics.org.

Produsele Nympheum conțin putine ingrediente, iar majoritatea conservanților provine din uleiurile esențiale naturale pe care le utilizăm. De exemplu, crema anti-age cu acid hialuronic și trandafir conține ulei de jojoba, apă de trandafir, apă de lavandă, emulsifiant Olliva, Coenzima A10, Vitamina E, ulei esențial de trandafir și ulei esențial de ciste ladanifere. Uleiurile esențiale au rol antibacterian și antifungic, coenzima Q10 este un antioxidant ce elimină radicalii liberi responsabili de distrugerile celulare, apa de lavandă este un produs realizat de echipa Nympheum din culturi proprii de lavandă, în timp ce emulsifiantul Olliva este un derivat din uleiul de măsline, ce permite o absorbție rapidă a produsului și nu lasă urme grase.

Lista de ingrediente a produsului cosmetic este foarte importantă și, dacă nu te pricepi câtuși de puțin la chimie, ca să poți interpreta lista de ingrediente, ar fi mai bine să renunți la achiziție și să te orientezi spre produse cu ingrediente din sursă naturală.

Dacă ești atentă la cele trei sfaturi de mai sus, vei putea să faci o alegere mai bună în ce privește produsele cosmetice pentru pielea ta. Dacă ai și alte întrebări la care vrei să îți răspundem, scrie-ne un mesaj la acest articol sau trimite-ne solicitarea ta pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Nympheum/,  vom incerca să răspundem cât mai repede și concis.


Leave your thought here