Balsamul Nympheum – remediul uimitor pentru buze crăpate

În sezonul rece, circulația capilară este aproape paralizată, iar pielea ta se inflamează și se umflă. Deși organismul are capacitatea să se adapteze la frig, pielea se usucă puțin, doarece căldura interioară și aerul uscat de afară antrenează o mai mare pierdere de umiditate.

Buzele, în special, sunt vulnerabile la crăpare, pentru că, spre deosebire de pielea de pe alte zone ale corpului, ele nu au glande sebacee și ca urmare le lipsesșe bariera protectoare reprezentată de substanța grasă. Cei care obișnuiesc să-și umezească în mod constant buzele cu limba nu fac o alegere bună, pentru că asta înseamnă și mai puțină grăsime, și mai multă apă și astfel crește din nou pericolul de degerătură.

În ceea ce privește hidratarea, trebuie să menționăm că și aplicarea unei creme hidratante înainte de a ieși în frigul pătrunzător te poate expune la degerături și uscarea pielii. De vină este conținutul ridicat de apă din cremă. Pe timp rece este mai bine să utilizezi o alifie grasă, care nu conține apă. Așadar, dacă o cremă sau balsam are în compoziție apă sau „aqua„ încearcă să o utilizezi în casă sau atunci când este cald.

Pentru a preveni uscarea buzelor, dar și pentru a le reda elasticitatea, protejează-ți buzele împotriva frigului și vântului, aplicând o barieră protectoare.

Aplică frecvent un balsam, mai ales după ce mănanci, bei sau te speli pe dinți ori pe față.

Noi, la Nympheum, am înțeles nevoile pielii pe timp de iarnă și am creat un balsam pentru buze crăpate. Balsamul Nympheum pentru buze  conţine ulei de cocos ce are rol nutritiv şi catifelează ţesutul, în timp ce vitamina E ajută la regenerarea acestuia. Pe lângă acestea, am folosit, pentru realizarea acestui remediu pentru buze crăpate, și unt de shea, ulei de vanilie, ceară de albine, extract de vanilie și bisabolol.

Mierea și ceara de albine au proprietăți antibacteriene si cicatrizante puternice. Este uimitor cat de mult ne pot ajuta albinele! Uleiul de vanilie și cel de shea contribuie la aspectul lucios al buzelor și conferă un miros plăcut, iar bisabololul este un derivat din uleiul esențial de mușetel, recunoscut pentru efectul său cicatrizant.

Păstrează în geantă acest balsam remediu și folosește-l pe tot parcursul zilei, pentru a preveni uscarea buzelor!

Cu bine!

Alina


Leave your thought here