Ce beneficii pentru sănătate are coriandrul și uleiul esențial de coriandru?

Draga mea,

Propabil că ești obișnuită să utilizezi coriandrul în rețetele preferate. Nici nu este de mirare, căci acest condiment asezonează perfect o sumedenie de preparate. Dar știai ca el este utilizat în medicina tradițională de sute de ani, mai ales pentru combaterea salmonelei și a diabetului?

Coriandrul este o plantă aromatică cu un conținut însemnat de Calciu, Fosfor, Fier, Vitaminele A și C și are o cantitate extrem de redusă de calorii. În plus, este bogat în uleiuri esențiale, extrem de benefice pentru organism.  Aceste uleiuri acționează precum un antibiotic, rupând membrana bacteriei Salmonella și distrugând-o.

Dacă ai probleme cu nivelul colesterolului din sânge, consumul de coriandru te poate ajuta să reduci nivelurile colesterolului rău, acționând asupra pereților interiori ai arterelor. Și pentru că suntem pe un site dedicat frumuseții și îngrijirii exterioare, trebuie să știi că uleiul esențial de coriandru, pe care îl regăsești și pe site-ul de cosmetice naturale Nympheum, are proprietăți antifungice și poate fi utilizat de către femeile care au dezvoltat candida.

Efectele benefice ale uleiului de coriandru nu se opresc aici.

Câteva picături turnate în apa pentru duș vor da strălucire pielii tale, având în acelasi timp rol de îmbunătățire a circulației sanguine.

Și cu toții știm că după o zi obositoare avem mare nevoie de relaxare și de un organism purificat. O sesiune de masaj cu ulei esențial de coriandru te va ajuta să ameliorezi durerile reumatice și să îndepartezi stările de iritabilitate și stresul.

Cât de multe poate face un singur condiment! Sper că ți-am atras atenția asupra acestui ingredient minune și îl vei folosi mai des în ritualurile tale de relaxare și înfrumusețare. Te invit acum să răsfoiești magazinul nostru cu produse cosmetice naturale și să-ți alegi preferatele. Nu uita de uleiul esențial de coriandru, despre care ți-am povestit mai sus!

Toate cele bune,