combatere celulita

Cele mai eficiente uleiuri esențiale care combat celulita

La nivel estetic, celulita este una dintre principalele probleme cu care se confruntă femeile. Cauzele formării celulitei sunt diverse, iar între acestea se numără hormonii, geneticul, alimentația și stilul de viață în general.

Noi, femeile, apelăm cel mai adesea la tratamente corporale și creme comerciale destinate eliminării celulitei. Acestea din urmă, însă, nu acționează în profunzime, pentru a elimina toxinele din organism, dezamăgindu-ne de cele mai multe ori.

În articolul de față încerc să îți prezint o alternativă la toate cremele pe care le poți cumpăra din hipermarket-uri, iar aceasta este reprezentată de uleiurile esențiale care combat celulita.

Uleiurile esențiale tratează celulita în profunzime, ajutând organismul să elimine toxinele care se acumulează în celulele grase. Ele îmbunătățesc circulația sângelui și asigură oxigen celulelor pielii.

Indiferent ce ulei vei alege dintre cele pe care ți le voi prezenta, este important să știi că vei avea nevoie de masaj regulat, efectuat prin mișcări circulare, cu vârful degetelor. Te poți ajuta și de ventuze pentru un rezultat mai bun. Acestea stimulează circulația sângelui, mărind astfel rata de absorbție a nutrienților în straturile profunde ale pielii. Poți face un mix de uleiuri esențiale adăugate într-un ulei vegetal sau poți să folosești uleiul nostru pentru masaj, îmbogățit cu ardei iute, ce va stimula arderea grăsimilor.

6 uleiuri esențiale care combat celulita 

Ulei esențial de fenicul

Acest ulei permite detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor de la nivelul pielii. Recomandat pentru a crește nivelul de estrogen din organism, feniculul crește și nivelul de colagen de sub piele. În acest fel se permite susținerea grăsimii, fără a se forma celulita.

Nympheum îți propune un ulei esențial de fenicul, realizat în România, din culturi de fenicul locale. Îl poți achiziționa de aici: https://nympheum.ro/produs/ulei-esential-de-fenicul/

Ulei esențial de citrice

Vitamina C prezentă în uleiurile esențiale de citrice contribuie la o bună circulație a sângelui și susține producția de colagen din organism. Astfel, acesta este un aliat de încredere în combaterea aspectului de coajă de portocală și redarea elasticității pielii.

Ulei esențial de geraniu

Acest tip de ulei apare adeseori ca și component al cremelor, inclusiv cele pentru combaterea celulitei.

Geraniul stimulează sistemul limfatic, facilitând eliminarea lichidelor reținute în țesuturile corpului. El este recomandat pentru a combate celulita, deoarece permite reglarea nivelurilor de hormoni și a straturilor de grăsime subcutanată. De asemenea, reface suprafața pielii, întărind-o.

Uleiul esențial de scorțișoară

Uleiul esențial de scorțișoară consolidează țesutul conjunctiv și elimină impuritățile din dermă.

Conținutul ridicat de magneziu și potasiu din acest ulei contribuie la stimularea țesuturilor celulitice. Dacă nu ai la îndemână un ulei esențial, poți prepara o emulsie din pudră de scorțișoară amestecată cu ulei de măsline.

Ulei esențial de mesteacăn

Uleiul de mesteacăn are acțiune astringentă și purificatoare, reușind să regenereze pielea. Acesta este un aliat excelent pentru eliminarea toxinelor și a lichidelor care generează inflamații la nivelul pielii și favorizează formarea celulitei.

Alege-ți uleiul esențial preferat și spune adio neplăcutei celulite!

Cu drag,

Alina


Leave your thought here