
Cum alegi un ulei esențial pur?
Știai că există peste 3000 de uleiuri esențiale, din care aproximativ 300 sunt utilizate în aromoterapie? Dintre aceste, circa 100 sunt marketate la nivel mondial. Dar nu despre numărul impresionant de uleiuri esențiale vreau să-ți vorbesc azi, ci de modul în care ne alegem uleiul esențial, astfel încât să ne asigurăm că este un produs de calitate.
Înainte să achiziționezi un ulei esențial, este important să știi să citești eticheta. Iar pentru asta nu ai nevoie de doctorat în chimie, ci doar să știi informațiile pe care ți le voi prezenta mai jos, ca să nu cazi în capcană.
Iată câteva fraze care te ajută să identifici un ulei esențial de calitate:
- 100% ulei esențial pur
- ulei esențial terapeutic
- fără aditivi, fără pesticide
- prima distilare
- nediluat și pur
- beneficii terapeutice maxime.
Pe lângă aceste expresii pe care le poți găsi pe eticheta unui ulei esențial, o idee bună este să te familiarizezi și cu subtilitățile etichetei. De exemplu, „ulei esențial pur„ nu înseamnă neapărat că uleiul nu este diluat. Un produs poate avea 3 picături de ulei de lavandă în aproximativ 200 ml de ulei de jojoba și poate fi clasificat ca 100% pur.
Prima distilare dă cea mai înaltă calitate a unui ulei esențial.
Alte denumiri pe care le poți găsi pe etichetă, dar nu indică ulei pur 100%, sunt:
- ulei îmbogățit cu vitamine
- bogat în ulei esențial
- amestec conținând ulei esențial pur
- ulei pe bază de plante
- extract din plante întregi.
Fii atentă dacă eticheta face referire la o parte specifică a plantei din care s-a obținut uleiul esențial. Dacă cercetările sugerează că cel mai bun ulei esențial pentru o anumită utilizare terapeutică se obține din petalele unei plante, pe etichetă nu trebuie să regăsești ca uleiul este obținut din frunze. De exemplu, uleiul esențial din flori de portocal si cel din coji de portocală sunt două uleiuri sunt complet diferite, cu proprietăți și beneficii diferite.
Este recomandat să cumperi ulei esențial individual, mai degrabă decât amestecuri. Acest lucru îți permite să controlezi cantitatea de dilutie de care ai nevoie, dar și să reglezi intensitatea aromei. De asmenea, un ulei esențial pur, nedilaut, are un termen de valabilitate mai mare.
Un alt truc pentru cumpărături inteligente este să alegi uleiurile esențiale în sticle cât mai inchise ca și culoare. Lumina și căldura pot reduce proprietățile uleiului esențial și pot scădea termenul de valabilitate.
Te invit pe www.nympheum.ro să-ți alegi uleiul esențial preferat, realizate din culturi proprii.
Cu drag!
Alina