Cum îți alegi corect o loțiune pentru față?

Multe femei nu utilizează o loțiune pentru față, deoarece nu văd utilitatea acestui produs cosmetic. Aceasta însă are un rol esențial pentru piele, iar din acest articol vei afla de ce este recomandat să folosești o loțiune pentru față și cum să-ți alegi corect una.

La bază, loțiunea este un produs cosmetic sub formă lichidă, care se utilizează pentru a curăța, reîmprospăta, purifica și tonifica pielea. Ea completează acțiunea demachiantului, eliminând toate reziduurile ce s-au impregnat adânc în piele. Pentru cele care folosesc un lapte demachiant sau o cremă demachiantă, loțiunea pentru față este un produs esențial. Iar ca să te convingi, te provoc să faci un test!

Demachiază-te așa cum o faci în mod obișnuit, apoi umezește o dischetă cu loțiune și curăță-ți tenul încă o dată. Observă cum discheta și-a schimbat culoarea! Aceasta se întâmplă deoarece pe piele sunt încă reziduuri de machiaj și impurități, pe care laptele demachiant nu le poate curăța.

Acum, gândește-te de câte ori folosești o cremă hidratantă după ce te-ai demachiat cu un lapte sau o cremă, având acele reziduuri încă pe piele. Toate acestea vor intra în piele și vor conduce la apariția punctelor negre, a coșurilor sau a altor afecțiuni ale pielii.

Unele dintre noi, se spală pe față după demachiere, considerând că astfel tenul nostru este curat. Dar apa conține clor și alți compuși chimici care pot deshidrata tenul. O loțiune pentru față îndepărtează clorul care provoacă uscăciunea pielii și o pregătește pentru aplicarea cremei hidratante.

Din aceste motive este ideal ca, după demachiere, să folosești și o loțiune pentru față.

Cum alegi corect o loțiune pentru față?

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl știi este că trebuie să eviți loțiunile care conțin alcool. Acestea pot usca și irita pielea, ceea ce nu este de dorit.

Alege produse cosmetice naturale, fără parabeni, substanțe chimice de sinteză, fără alcool, realizate conform ghidului de bune practici.

În funcție de ingredientele pe care loțiunile le conțin, pe lângă curățarea pielii în profunzime, acestea pot avea și alte beneficii. De exemplu, dacă vrei să revitalizezi pielea, poți alege o loțiune tonică cu acid hialuronic și ceai verde. Aceste două ingrediente întrețin elastina din piele și reduc ridurile fine. Ea poate fi folosită pe orice tip de ten. Te invit să descoperi mai mult despre loțiunea tonică cu acid hialuronic și ceai verde de AICI.

Citește și: Recomandări pentru a controla acneea

Dacă ai un ten foarte uscat sau unul cu tendință acneică, îți recomand o loțiune rejuvenantă cu Vitamina B și aspirină. Vitamina B reduce roșeața, stopează apariția coșurilor, iar aspirina este un bun antimicrobian, ținând departe ciupercile și virusurile care provoacă acneea. Noi, la Nympheum, am creat această loțiune rejuvenantă din ingrediente 100% naturale și am inclus în ea și aloe vera și ceai verde, care au rol purifiant, regenerator și tonifiant. Află mai multe despre loțiunea rejuvenantă de AICI!

În plus, trebuie să știi ca toate cosmeticele naturale Nympheum sunt realizate manual, în România, și sunt certificate în laboratoare de specialitate. Utilizarea lor este 100% sigură, iar beneficiile sunt multiple.

Pentru un ten sensibil, poți folosi cu încredere o loțiune micelară cu apă de lavandă, aceasta din urmă având rolul de a calma tenul. În același timp, această loțiune tonifică pielea și o pregătește pentru crema hidratantă.

Citește și: Apa alcalină Kangen și beneficiile sale pentru piele

Sper că îți sunt de folos aceste informații, iar dacă nu ești sigură ce loțiune să alegi pentru tenul tău, îți stau cu drag la dispoziție.


Leave your thought here