Keratina, ingredientul esențial pentru un păr sănătos

Se tot vorbește despre tratamentele cu keratină și beneficiile pe care acestea le au. Dar câte dintre noi ne-am documentat mai mult asupra keratinei, ca să înțelegem cum funcționează aceasta și de ce este atât de benefică?

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoști despre keratină este că aceasta este o proteină și este parte componentă a pielii, părului și unghiilor noastre. Părul nostru este, în principal, compus din proteine asociate cu keratina, de aceea există și atât de multe tratamente pentru păr. Keratina are funcție de protecție, în special la nivel epitelial. De asemenea, ea reglementează anumite activități cheie, precum refacerea celulară.

Semnele că părul tău este lipsit de keratină sunt extrem de evidente: acesta este deteriorat fizic și chimic de factori de mediu, cum ar fi soarele. Această pierdere de keratină expune cortexul părului, cauzând și alte deteriorări la nivelul firului de păr. Reaprovizionarea cu keratină ajută la corectarea porozității și la înmuierea suprafeței părului.

Keratina reface elasticitatea și redă forța firului de păr, conferindu-i un aspect mai sănătos.

Pentru părul lipsit de vitalitate, pentru e preveni căderea părului am creat un șampon pe bază de keratină vegetală și cafeină. Am ales aceste două ingrediente pentru un efect dublu. Keratina contribuie la îngrijirea şi fortifierea părului, în timp ce cafeina tonifică și stimulează rădăcina părului.

Un astfel de tratament va face ca părul tău să arate mai elegent și mai puțin electrizat.

Poți achiziționa șamponul cu keratina, Nympheum, urmând aceste link: https://nympheum.ro/produs/sampon-regenerant-keratina-cafeina/.

Pentru că am vorbit despre keratină vegetală, trebuie să-ți spun și faptul că și modificările în alimentația ta îți pot furniza mai multa keratină. Există nenumărate vegetale care susțin producția acestei proteine, între care morcovii, conopida și broccoli. De asemenea, mango și cartofii dulci te pot ajuta să menții nivelul de keratină din organism.

Te aștept să revii pe blog și pe site-ul Nympheum. Facem totul pentru ca tu să te bucuri de produse naturale, calitative.


Leave your thought here