sport si piele stralucitoare

Legătura dintre sport și o piele strălucitoare

Știm deja că practicarea unui sport și o viață activă sunt esențiale pentru buna funcționare a corpului nostru dar și pentru eliberarea stresului. Uite un alt motiv pentru care ar trebui să faci mișcare: o piele mai sănătoasă și mai radiantă.

„Tindem să ne concentrăm pe beneficiile cardiovasculare pe care ni le aduce sportul, ceea ce este foarte important. Însă, tot ceea ce îmbunătățește circulația sanguină te ajută să ai o piele sănătoasă și radiantă.”- Ellen Marmur, MD, autor al cărții „Simple skin Beauty: Every woman´s guide to a lifetime of healthy, gorgeous skin”.

Chiar dacă ai o piele problematică sau te confrunți cu afecțiuni dermatologice serioase, precum rozacee, acnee sau psoriazis, nu trebuie să renunți la sport. Dacă preferi mișcarea în aer liber, protejează-ți zonele expuse sau afectate, folosind produse naturale, blânde, dar nu renunța la sport sau mișcare! Uite de ce!

Mișcarea crește viteza sângelui prin corp, astfel, celulele primesc un aport ridicat de nutrienți și oxigen, inclusiv celulele pielii. Totodată acestea sunt ajutate la detoxifiere, sângele curățându-le de toxine și radicali liberi, care sunt epurate, mai apoi, de ficat.
De asemenea sportul te ajută să scapi de stres, astfel, anumite afecțiuni, care sunt exacerbate de stres, putând fi îmbunătățite. Chiar dacă cercetătorii încă investighează legătura dintre piele și nivelul de stres, studiile arată ca glandele sebacee sunt influențate de hormonii de stres.

 

Adoptă o rutină sănătoasă!

Dacă te gândești să faci mișcare în aer liber, este important să îți protejezi pielea expusă.

  • În primul rând, folosește creme cu protecție solară. Arsurile solare cresc riscul cancerului de piele și grăbesc îmbătrânirea celulară. Este de preferat să faci sport dimineața, înainte de a-ți începe ziua. Astfel, te vei încărca de energie și bună dispoziție pentru întreaga zi.
  • În al doilea rând, ai grijă ca pielea ta să fie hidratată corespunzător. Vremea capricioasă îți afectează pielea, uscând-o. Aplică o cremă care să te ferească de agresiunea factorilor externi și nu uita să bei apă.
  • În al treilea rând, ai grijă ce fel de haine alegi pentru exerciții. Da, așa este, când facem sport, avem un corp atletic, armonios și preferăm să purtăm haine mulate care ne accentuează formele. Însă, dacă știi că ai o piele sensibilă și te confrunți des cu iritații pe corp, este și din cauza hainelor necorespunzătoare. Atunci când facem mișcare, transpirăm și eliminăm din toxine. Acestea rămân în haine și au contact direct cu pielea, iar prin frecarea cu hainele, aceasta se irită (acnee mecanică). Cum poți evita aceste lucruri? Alege-ți cu grijă îmbrăcămintea pentru sport, iar când termini sesiunea de mișcare, fă un duș rapid cu geluri blânde, care nu usucă pielea. Este indicat ca după duș să aplici o loțiune pentru corp cu absorbție rapidă ce îți va calma pielea și va împiedica dezvoltarea acneei.

Nu în ultimul rând, ai mare grijă la alimentație. Afecțiunile pielii pot fi ameliorate și printr-o dietă sănătoasă. Știu că este foarte greu să ai o alimentație curată, fără hormoni și alte substanțe nocive care sunt adăugate în alimente, însă, poți avea o alimentație echilibrată. Încearcă să consumi cât mai multe legume și seminte și evită consumul excesiv de carne, zahăr și grăsimi.

 

Ai grijă de tine și de corpul tău!
Mens sana in corpore sano