
Măștile cu argilă- beneficii pentru piele și mod de utilizare
Măștile cu argilă sunt foarte apreciate de dermatologi, cosmetologi, dar și de utilizatori, pentru că au multiple beneficii pentru piele, cu efecte imediate și sunt ușor de aplicat. Acestea sunt în special indicate pentru tenul gras sau mixt, însă există formule echilibrate dezvoltate și pentru alte tipuri de piele.
Care sunt beneficiile?
- Absorb sebumul în exces, lăsând o piele fină și curată
- Reglează secreția de sebum
- Desfundă și micșorează porii
- Tratează acneea
- Detoxifică pielea în profunzime
- Exfoliază ușor pielea, îndepărtând celulele moarte
- Stimulează regenerarea pielii
Pentru ca aceste produse să acționeze întocmai pentru pielea ta, este foarte important modul în care le utilizezi, dar mai ales, momentul în care să le îndepărtezi de pe față. Orice mască pe bază de argilă, trece în mod natural prin trei etape:
- Faza umedă– masca abia a fost aplicată pe tenul curat, este încă umedă pe chipul tău, iar pielea absoarbe toate mineralele benefice din argilă sau mixul de argile.
- Faza de uscare– circulația sanguină este stimulată, iar masca începe să se răcească și să se întărească. În timpul acestei etape, porii sunt deblocați, iar sebumul în exces este absorbit.
- Faza uscată– această etapă a măștii trebuie complet evitată, pentru că argila va începe să absoarbă apa din piele, deshidratând sau chiar iritând pielea.
Așadar, momentul optim de îndepărtare a măștilor este acela când acestea încep să se usuce, când încă mai sunt hidratate.
Tipuri de argile utilizate în cosmetică:
Argila bej– Bogată în minerale și oligoelemente, este folosită pentru remineralizarea și decongestionarea pielii, ajută la eliminarea impurităților datorită puterii sale absorbante. Este potrivită în special pentru ten normal sau mixt și pentru aplicații pe corp.
Argila roșie– Ajută la eliminarea impurităților și îmbunătățește aspectul tenului. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel tern, în caz de cuperoză, roșeață, piele reactivă.
Argila verde– stimulează reîntinerirea pielii prin mai multe procese. Îndepărtează punctele negre și excesul de sebum, tratează semnele acneei și reduce liniile fine și ridurile. Este recomandată mai ales tenului matur gras sau mixt.
Argila albastră- este perfectă pentru tenul sensibil și matur. Elimină punctele negre, reduce petele pigmentare, și stimulează producția de colagen. De asemenea, elimină celulele moarte, după aplicarea măștilor cu argilă albastră pielea devenind mult mai fermă.
Argila cosmetică poate fi “modelată” într-o mulțime de rețete care să curețe, să îngrijească și să redea strălucirea pielii. Argila nu trebuie aplicată mai des de o dată pe săptămână, deoarece are un caracter absorbant puternic și poate duce la uscarea pielii.
Care sunt contraindicațiile în folosirea argilei?
Utilizarea excesivă a măștilor cu argilă poate duce la uscarea pielii chiar și în prezența altor ingrediente naturale.
Înainte de a aplica masca trebuie făcut un test de alergie, iar în momentul aplicării argila nu trebuie să fie întinsă în apropierea ochilor, a nărilor, a urechilor sau a altor zone sensibile. Efectele secundare includ uscarea pielii și apariția erupțiilor cutanate.
Măștile cu argilă nu trebuie să se usuce complet atunci când sunt aplicate, pentru că încep să absoarbă apa din piele. În timp, acest lucru poate duce la apariția prematură sau accentuarea ridurilor și a liniilor fine.
Este bine de știut că femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să folosească măști pe bază de argilă înainte de a întreba doctorul.
De asemenea, măștile cu argilă sunt interzise persoanelor care au boli cronice și persoanelor anemice (argila afectează capacitatea de absorbție a fierului)
Adoptă o rutină sănătoasă de îngrijire și alege produsele adecvate pentru tine!
E natural să fii frumoasă!