ceai verde

#ȘtiaiCă ceaiul verde poate fi aliatul tău împotriva acneei?

În articolul de astăzi îți vom povesti despre unul din cele mai importante ingrediente cosmetice și la îndemâna noastră, extractul de ceai verde. Bogat în antioxidanți și nutrienți, acesta este utilizat pe scară largă datorită beneficiilor sale multiple pentru sănătate.

Un studiu[1] din 2018 arată că principalul compus al ceaiului verde, EGCG (epigallocatechin-3-gallate), are mai multe proprietăți terapeutice, din care amintim: antioxidant, antiinflamator, antiateroscleroză, antidiabetic. Un alt studiu[2] din 2012, ne învață că polifenolii din această plantă pot preveni cancerul, dacă sunt utilizați pentru îngrijirea pielii sau pentru stimularea sistemului imunitar.

Care sunt beneficiile ceaiului verde și cum te poate ajuta acesta în tratarea diverselor afecțiuni ale pielii?

  1. Acnee– conform unui studiu[3] din 2016 efectele antiinflamatoare, antioxidante și antimicrobiene ale EGCG-ului, vindecă acneea și echilibrează secreția de sebum. Acneea rezultă în urma blocării porilor cu exces de sebum, zone prolifice pentru dezvoltarea bacteriilor. EGCG-ul este un compus ce inhibă secreția de sebum. Controlând nivelul de sebum, putem inhiba dezvoltarea acneei.
  2. Cancerul de piele– un studiu[4] din 2003 arată că polifenolii din ceaiul verde pot fi utilizați ca agenți in prevenția cancerului de piele și fotoîmbătrânirii.
  3. Alopecia androgenică– conform estimărilor, mai mult de 50% dintre femei se vor confrunta la un moment dat cu pierderi semnificative de păr. Un studiu[5] din 2012 arată că extractul de ceai verde va diminua zona afectată prin aplicare topică.
  4. Dermatita atopică– efectul antioxidant și antiinflamator al ceaiului verde inhibă efectele acestei afecțiuni și stimulează regenerarea celulară.
  5. Efect anti îmbătrânire– prin aplicații topice regulate se îmbunătățesc elasticitatea și textura pielii și se reduc hiperpigmentările.
Extractul de ceai verde este vedeta laboratorului Nympheum și se regăsește în multe produse din gama noastră. Noi credem în efectele binefăcătoare ale acestei plante și de aceea te sfătuim să incluzi în dieta și rutina ta și ceaiul verde. Pentru aplicații topice, iți recomandăm Crema pentru față, Loțiunea rejuvenantă și Loțiunea tonică. Acestea au un conținut ridicat de extract de ceai verde, care alături de alte vitamine și ingrediente de origine vegetală inhibă secreția de sebum și acneea.

Tips and tricks: pentru un ten radiant, folosește Loțiunea rejuvenantă și Crema pentru față și înlocuiește cafeaua de dimineață cu un ceai verde, dar nu arunca pliculețele infuzate! Aplică-le pe ochi și acordă-ți un răgaz de 10 minute, meditează și lasă ceaiul verde să acționeze! Cu siguranță vei observa în scurt timp reducerea pungilor de sub ochi și a cearcănelor.

Natura este foarte darnică cu noi și ne oferă mereu remedii miraculoase pentru multe afecțiuni cu care ne confruntăm. Informează-te și ai încredere în puterea plantelor! Acestea au fost utilizate de milenii pentru vindecarea bolilor și cu siguranță ne vor ajuta și acum. Adoptă un stil de viață sănătos și o perspectivă optimistă și ai grijă de corpul tău. Și nu uita! Pielea este cel mai mare organ prin care introducem în corp diverse substanțe! Ai grijă cu ce produse îți îngrijești pielea, ce detergenți folosești, informează-te despre ingrediente și ai grijă de tine.

[1] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874117309893?via%3Dihub

[2] https://www.hindawi.com/journals/omcl/2012/560682/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5384166/

[4] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12871030/

[5] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23346663/


Leave your thought here