aloe vera

#ȘtiaiCă gelul de aloe vera calmează pielea iritată?

Această plantă minune, cu frunze suculente, bogate în aminoacizi, vitamine și minerale, este originară din nordul Africii  și a fost folosită din vechi timpuri pentru tratarea diverselor afecțiuni. Gelul de aloe, se poate folosi ca atare, aplicat pe pielea cu probleme, sau poate fi inclus în dietă, ca supliment alimentar. În literatura de specialitate au apărut foarte multe studii care susțin o parte din beneficiile acestei plante, însă există și lucrări care infirmă acțiunea binefăcătoare a acesteia.

Care sunt beneficiile plantei pentru piele?

Cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu afecțiuni ale pielii, precum acnee, iritații, arsuri și altele. Deși suntem obișnuiți să ne tratăm singuri, cumpărând diverse produse minune și încercând tot felul de tratamente, este foarte important să facem un consult dermatologic, pentru a avea un diagnostic corect, evitând astfel stresul pielii. La ce ne poate ajuta aloe vera?

  1. Arsuri– pentru arsuri minore, puteți aplica gel de aloe vera, pe zona afectată, de trei ori pe zi.
  2. Arsuri solare– gelul de aloe calmează pielea, însă studiile[1] arată că acesta nu ne protejează împotriva arsurilor. Folosiți produse cu factor de protecție mare pentru a evita degradarea epidermei.
  3. Răni ușoare sau iritații– structura moleculară a gelului de aloe ajută la vindecare și estompează cicatricile. Acesta stimulează producția naturală de colagen și are acțiune antibacteriană, ajutând la vindecarea rapidă a rănilor.
  4. Piele atopică– gelul de aloe vera conține un procent mare de apă, minerale și vitamine, formulă ce se absoarbe rapid în piele. Acesta este indicat pentru îngrijirea tenului uscat, gras sau mixt.
  5. Eczeme– extractele din această plantă au acțiune calmantă și antiinflamatoare, așadar, hidratează și grăbește vindecarea pieii. Gelul de aloe vera poate atenua efectele dermatitei seboreice.
  6. Psoriazis– la fel ca în cazul eczemelor, aloe vera calmează inflamația și senzația de mâncărime, asociate psoriazisului.
  7. Acneea inflamatorie– având o acțiune antibacteriană și antiinflamatoare, gelul de aloe vera poate diminua pustulele și coșurile.

Noi, la Nympheum, am inclus aloe vera în câteva dintre produsele noastre. Te poți bucura de acțiunea benefică a gelului de aloe folosind Crema pentru față sau Loțiunea hidratantă pentru corp, două produse special create pentru pielea sensibilă.

Pentru rezultate vizibile este necesar să adopți o rutină de îngrijire. Plantele și extractele din plante ajută în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, însă, efectele benefice ale acestora, se observă după o anumită perioadă de timp. Dacă optezi pentru adoptarea unei îngrijiri naturale, acordă timp și rigoare și cu siguranță vei rămâne uimită. Înainte să folosești gelul de aloe vera în formă pură, este important să faci un test alergenic. Deși sunt puține cazurile, există oameni alergici la aloe, așa că, pentru a evita posibile neplăceri, aplică puțin produs pe încheietura mâinii, acoperă cu un plasture și verifică zona după 24 de ore.

Acordă atenție produselor de îngrijire pe care le folosești, verifică mereu ingredientele și alege inteligent, căci pielea este cel mai mare organ al tău!

Referințe:

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19218914/

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/aloe-vera-for-face#side-effects

https://www.nccih.nih.gov/health/aloe-vera

 

 


Leave your thought here