Virtuțile uleiului de lavandă, povestite de cultivatorii Nympheum

Draga mea,

Despre lavandă cunoaștem multe informații, iar despre beneficiile uleiului esențial de lavandă putem vorbi zile în șir, căci este cel mai cunoscut și utilizat ulei esențial. Se spune că romanii au profitat de calitățile aromatice ale lavandei, utilizând-o pentru a parfuma hainele și a aromatiza apa în care faceau baie. Oamenii din Evul Mediu se foloseau de proprietățile dezinfectante ale lavandei în procesele de fumigație.

La începutul secolului al-XX-lea, René-Maurice Gattefossé, un chimist parfumier care și-a ars mainile în urma unei explozii ce a avut loc în laboratorul său, a împiedicat apariția unei cangrene prin introducerea mâinilor într-un recipient plin cu ulei de lavandă.

Ani la rând, spitalele din Franța au utilizat uleiurile esențiale, inclusiv cel de lavandă, pentru a dezinfecta aerul și a elimina infecțiile microbiene și fungice. În medicina indiană, uleiul de lavandă este utilizat pentru a atenua depresia și anumite tulburări psihice. Acestea și multe alte istorisiri despre ‘aurul mov’ ne-au determinat să dezvoltam culturi proprii de lavandă chiar aici, pe meleaguri mioritice. E o plăcere să-i ascultăm pe cultivatorii Nympheum vorbind despre virtuțile acestei plante, căci știm că vor deveni povești, pe care le vom transmite mai departe. Una dintre aceste povești este însuși uleiul esențial de lavandă ‘Nympheum’ , ulei 100% pur, obţinut din cultură proprie.

Cultivatorii Nympheum spun că această plantă are proprietăți importante pentru sănătate, frumusețe și stare de bine.

Aroma de lavandă este un puternic antispastic, relaxant muscular, are efect antiseptic general și pulmonar, este hipotensiv, anti-inflamator și analgezic remarcabil.

Când cultivatorii Nympheum vorbesc despre frumusețe, ai putea spune că sunt experți în procese de înfrumusețare. Dar totul se datorează virtuților extraordinare ale acestei plante. Ei spun că uleiul de lavandă vindecă pielea și o regenerează. Asa că, o recomandă în cazul mâncărimilor pielii, acneei rozacee, arsurilor ori mușcăturilor de insecte.

Nu în ultimul rand, uleiul esențial de lavandă are un efect benefic important în regăsirea stării de bine. Și cum suntem în secolul vitezei, avem mare nevoie să ne regăsim echilibrul. Dacă suferi de insomnie, anxietate, stres, depresie, spasme, urmează sfaturile celor care au testat beneficiile lavandei. Aceasta are puterea de a aduce echilibru și armonie. Nu e de mirare că echipa Nympheum care se ocupă de cultivarea lavandei și întreținerea acesteia au întotdeauna un tonus bun și au dobândit un puternic respect de sine.

Noi credem, totuși, că tu trebuie să-ți scrii propria poveste. Tot ce ai de făcut este să-ți alegi produsul preferat pe de pagina Nympheum, să-l testezi și să te bucuri de beneficiile sale. Așteptăm să ne dezvalui poveștile tale pe pagina produsului sau pe email nympheum.cosmetics@gmail.com.